الكمية تكفي:
4 أشخاص
وقت التحضير:
40 دقيقة
وقت الطهي:
60 دقيقة
المقادير:
فرخه متوسطه
ببصل مبشور و طماطم مبشور
فلفل و ملح و رشه حبهان
نصف كوب ارز كبد فراخ
بصله مبشوره متوسطه
معلقتين سمن
ملح و فلفل و بهار و رشه جنزبيل
التحضير:
نحضر الفرخة ونتبلها متبله كويس ببصل مبشور طماطم مبشوره و فلفل و ملح و رشه حبهان
تغسل الكبد كويس بملح و خل و مقطعه صغير
شوحي البصله علي النار لحد ما تبقي دهبي
و ضيفي الكبد و قلبي ثم ضيفي البهارات و ملح و فلفل و رشه جنزبيل
ضعى كوبايه ميه و سيبيها تغلي شويهوا ضيفي الارز المغسول والمنقوع شويه
نضع الارز الى ان يتشرب الماء ويصبح الحشو جاهز
الطبخ:
نحضر الفرخة المتبلة ونقوم بحشوها بالارز
دخلي الرز بيو الوراك و الجوانب والصدر
واقفلي رجلاها بالخله
ادهنيها من بره سمنه
ثم ضعيها في كيس الفرن حتى تستوي و تتحمر
ملاحظات:
لو معندكيش اكياس فرن حطيها في صينيه و عليها كوبايتين ميه و غطيها بورق الفويل تفتحي عليها و تستوي شيلي الفويل علشان تحمر لا تسلقيها الرز بيعجن و نكهته بتنزل في الشوربه